Yoichi Rum Wood Finish 46%

Japansk whisky är mycket omtyckt i världen, inte minst i Sverige. I Japan tillverkar man whisky med ytterst stor noggrannhet, och det brukar vanligtvis säkerställa en mycket god kvalitet. Det är ju allmänt känt att det finns en stor hängivenhet i den japanska synen på arbete som verkligen är något alldeles extraordinärt. Detta präglar också whiskyn, som är känd för att vara mycket fruktig och smakfull.

Yoichi Rum Wood Finish är buteljerad 2017 och har lagrats på nya amerikanska ekfat och ex sherryfat + 12 månaders finish på karibiska romfat. Lanserades på Systembolaget den 20 september. Jag har tack vare Symposion fått möjlighet att prova den.

Rökighet
Lite rökig.

Fruktig/Kryddig
Fruktig

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Mycket bra whisky.

Doft: Mycket fruktig och elegant doft med toner av tropisk frukt, övermogen banan, röda vinteräpplen och vanilj.

Smak: Söt i smaken med en hel del romsötma, mörk choklad och en försiktig smygande rökton.

Eftersmak: Lång och söt e-smak med en lätt rökig touch.

Helhetsintryck: En riktigt trevlig bekantskap detta, verkligen.

Det här är ett varuprov från Symposion

Den här whiskyn provades 2018-10-07